Educatori


„... Meseria de educatoare este o meserie mare si frumoasa, care nu se aseamana cu nicio alta, care nu se paraseste o data cu hainele de lucru, o meserie aspra si placuta, umila si mandra, exigenta si libera, o meserie in care mediocritatea nu este permisa, unde pregatirea exceptionala este abia satisfacatoare, o meserie care epuizeaza si invioreaza, care te dispera si exalta, o meserie in care a sti nu inseamna nimic fara emotie, in care dragostea este sterila fara forta spirituala, o meserie cand apasatoare, cand implacabila, ingrata si plina de farmec...”.
A. Marie

Director educational: Zaharia Raluca 
Director adjunct: Nedelcu Amalia
Dr. Psiholog Mirela Zivari
Niculae Alexandra
Magureanu Corina
Zaharia Mihaela 
Niculae Alexandra
Taiatu Andreea
Serban Raluca
Nita Simona
Sonea Raluca

Psiholog Lavinia Crisu
Medic Pediatru: Daniela Sicoe
Asistent medical: Cioaca Elena

Gradinita Casa Fericirii asigura un invatamant calitativ inalt, bazat pe o educatie rational-emotiva si comportamentala, capabila sa asigure copilului o dezvoltare libera, individualizata, sanatoasa si armonioasa.


Programa cuprinde toate activităţile existente în interiorul structurii organizaţionale a grădiniţei de copii, destinate sa promoveze şi să stimuleze dezvoltarea intelectuală, afectivă, socială şi fizică a fiecărui copil în parte şi are în vedere atingerea următoarelor finalităţi ale educaţiei timpurii (de la naştere la 6/7 ani):
· Dezvoltarea liberă, integrală şi armonioasă a personalităţii copilului, în funcţie de ritmul propriu şi de trebuinţele sale, sprijinind formarea autonomă şi creativă a acestuia.
· Dezvoltarea capacităţii de a interacţiona cu alţi copii, cu adulţii şi cu mediul pentru a dobândi cunoştinţe, deprinderi, atitudini si conduite noi.
Încurajarea explorărilor, exerciţiilor, încercărilor si experimentărilor, ca experienţe autonome de învăţare;
· Descoperirea, de către fiecare copil, a propriei identităţi, a autonomiei şi dezvoltarea unei imagini de sine pozitive;
· Sprijinirea copilului în achiziţionarea de cunoştinţe, capacităţi, deprinderi şi atitudini necesare acestuia la intrarea în şcoală şi pe tot parcursul vieţii.

Un studiu de marca asupra avantajelor gradinitei, efectuat de Carnegie Foundation, SUA , a tras concluzia ca daca incep educatia din frageda copilarie, micutii invata mai mult in fiecare clasa la scoala si au mai multe sanse de a absolvi liceul si de a merge la facultate. Copiii care au participat la programe de educatie timpurii au fost mai sanatosi si s-au descurcat mai bine in viata decat ceilalti.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale gradinitii este faptul ca ajuta copiii sa socializeze si sa inceapa sa interactioneze cu alti copii si alti adulti.

Multi parinti trimit copiii la gradinita crezand ca din punct de vedere academic, inseamna ca o vor lua inaintea celorlalti. Insa nu exista o corelatie intre cat de devreme invata copilul sa citeasca si cat de bine sau cat de mult citeste.

Valoarea gradinitei nu este strict academica, cred specialistii. Rolul gradinitei este intr-adevar de socializare, de a introduce ideea ca invatatul poate fi amuzant, de a invata copiii sa imparta ce au cu ceilalti, de a face compromisuri si de a se intelege bine in grup. Insa parintii nu ar trebui sa aleaga sa trimita copiii la gradinita cu ideea ca ii vor stimula.

Cadrele didactice de la gradinite spun dealtfel ca mersul la gradinita are numeroase beneficii. Ideea este ca un copil care merge la gradinita are sanse mai mari sa reuseasca in viata. Copiii care merg la gradinita stiu deja cum sa se inteleaga cu alti copii si vin la scoala avand mai multe aptitudini de comunicare si de exprimare, si au mai multe cunostinte.

Expertii nu considera ca exista dezavantaje ale mersului la gradinita si spun ca gradinita pune bazele educatiei de mai tarziu.

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea. Nicolae Iorga
Parintii buni le dau copiilor radacini si aripi. Radacini ca sa stie unde le este casa si aripi ca sa zboare in alte parti unde sa arate celorlalti ce au invatat. Gradinita nostra va va ajuta sa deveniti parinti de nota 10!
Gradinita Casa Fericirii