miercuri, 20 martie 2013

Ziua Mondiala a Apei

Toate aceste experimente se vor desfasura vineri, 22 martie 2013, incepand cu ora 10.00 la noi in gradinita!Toarna apa intr-un pahar inalt pana cand se umple pe jumatate. Adauga aproximativ 6 linguri de sare, apoi completeaza continutul adaugand apa plata cu grija, astfel incat sa nu agiti compozitia. Ia un ou crud si lasa-l sa pluteasca pe suprafata lichidului.

Umple un borcan de sticla trei sferturi cu apa si adauga 2 linguri de praf de copt. Completeaza magica potiune cu o picatura de colorant alimentar si 10-15 floricele de porumb. Ultimul pas este sa adaugi cativa stropi de otet alimentar, actiune care va determina popcornul sa se miste singur in aproximativ 2 minute.


Presara piper pe suprafata unei cani de apa. Pune un strop de sapun lichid pe buricul degetului aratator si atinge centrul "lacului" de piper, pentru a forma o zona limpede. Explica-i micutului tau ca sapunul "sparge" tensiunea formata la suprafata apei, iar presiunea din jur impinge piperul departe de sapun.

Umple o sticla de plastic de 1 litru cu apa, aproximativ trei sferturi. Adauga colorant alimentar albastru si putin ulei pentru gatit, apoi insurubeaza bine capacul sticlei si arata-i curiosului tau cum uleiul nu se dizolva niciodata in apa, dispersandu-se in mici bule cu aspect diferit fata de cel al lichidului albastru.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu