marți, 12 martie 2013

"Bombe" de sanatate

Dragi parinti,

Tocmai am iesit dintr-o iarna geroasa si destul de grea. Suntem intr-o primavara multasteptata, dar care se anunta capricioasa... Asa ca, am pus la cale un plan pentru soldateii nostri sa iasa victoriosi si sa intimpine vara rosii in obraji.

Am dori sa le adaugam in dieta lor "bombe de sanatate". Pentru asta vom pregati in fiecare zi salate delicioase care sa contina:

- telina (bogata in vitaminele A, B1, B2, B3, C, E) 

- morcov (datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contine, protejeaza vederea si combate anemia. Beta-carotenul pe care il contine, un compus anticancerigen, ajuta la imunitatea organismului si ajuta in procesul de crestere).

- patrunjel (ajuta la detoxifierea organismului, creste imunitatea,  bogat in vitaminele A, C, E, complexul vitaminic B, minerale, precum mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf si iod)

- ceapa verde (are proprietati purificatoare, stimuland procesele de regenerare ale organismului uman)

- ridichi (tonice datorită vitaminelor şi mineralelor, conţin vitamine din complexul B şi magneziu; stimuleaza pofta de mancare)

- usturoiul verde (energizeaza, este antibiotic natural).

Acestea sunt doar cateva repere. Aveam deja o "colectie" de retete deliciose, pe care vi le vom trimite, daca doriti, pentru a le incerca, dar si pentru a le avea la indemana, daca micutul vi le va cere si acasa.

Da, stim cu totii despre reticenta unora dintre copii fata de legume, dar avem un plan si pentru asta. Le vom servi intr-un mod aparte si ne-am gindit chiar sa oferim un premiu celor care vor dori a doua portie si nu vor refuza nici una dintre "incercari".

Cum vi se pare planul nostru? Ne sustineti suta la suta?

Daca aveti si alte idei, le asteptam cu interes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu