vineri, 7 septembrie 2012

Activitati liber-alese - Vulcanul

Incepand de anul acesta activitatile liber-alese din prima parte a zilei (ALA) se vor desfasura si in curtea gradinitei, atat cat ne permite timpul, pe centre de interes: exploratori, cercetatori, dezvoltare personala, educatie sanitara, educatie ecologica, artisti, etc.

Micii exploratori - Vulcanul 

Astazi, cu mic cu mare copiii de la grupa mare, mijlocie, mica, pregatitoare, dar si bebelusii au iesit in curtea gradinitei, s-au invartit de trei ori si s-au transformat in adevarati exploratori, studiind un vulcan. Impreuna cu doamnele educatoare copiii au observat din ce este format, cum arata si mai ales " au trezit vulcanul la viata ".
Va intrebati cum? Va spunem imediat ( si puteti incerca si dvs acasa ) : au turnat in "burta " vulcanului putin otet, un varf de bicarbonat si o lingurita de praf de copt si vulcanul adormit a facut deodata "bufff".
Pe langa joc si distractie copiii au retinut o serie de cuvinte, expresii si informatii noi: lava, fum, vulcanul erupe, Zeita Pele, exita 1300 de vulcani in lume, 500 fiind sub apa etc.
Prin gesturi, mimica si onomatopee toti exploratorii au demonstrat, spre sfarsitul activitatii, cum arata vulcanul cand doarme, cum arata cand erupe... si restul restul o sa descoperiti privind pozele.
Succes!

vulcanul1 on PhotoPeach

vulcanul2 on PhotoPeach

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu