marți, 19 iunie 2012

Povestea fructelor creata de copiii de la Grupa mare Ratustele

A fost o data ca niciodata niste copii foarte nazdravani ( de pe taramul Nazdraveniei ) si cum vroiau doar sa se joace, refuzau sa manance...spuneau NU la mic-dejun, NU la pranz si NU la cina!
Cand erau chemati la masa, acestia deveneau foarte mofturosi si nimic din ce era pregatit nu era pe gustul lor. Era supa, de ce este supa, fructele nici nu doreau sa le vada.
Hei... si cum aceste lucruri s-au petrecut de multe ori, Printesa Fructelor s-a suparat foarte tare si a vrut sa le dea o lectie: Las'ca va aratam noi cat de importante sunt vitaminele si mineralele nostre!
S-au sfatuit o zi si o noapte si au hotarat ca, in urmatoarele zile sa ii lase pe copii fara fructe si fara mancarea pregatita de mamica lor.
In ziua urmatoare, copiii s-au jucat atat de mult incat au uitat sa mai manance. Seara, burtica lor era atat de speriata incat tipa cat putea, dar copiii nu aveau ce sa mai faca pentru ca mancarica era la palat.
Hei... si cum nu au avut ce face, intr-un final, au adormit. Printesa Fructelor le-a ordonat supusilor ei sa-i viziteze pe copii in vis.
A doua zi, dis-de-dimineata, copiii s-au trezit foarte speriati si dintr-un colt al camerei, un copil ce statea mai retras, a spus:
-Eu am avut un vis ciudat... am visat o banana care plangea foarte tare pentru ca avea atatea vitamine si minerale de oferit si nimeni nu o dorea.
Am intrebat-o iar, de ce plange iar ea a inceput sa planga si mai tare spunand:
- Plang pentru ca vad atatia copii cum se imbolnavesc si nu ma lasa sa-i ajut.
- Stii, copile drag, fara vitamine si minerale tu nu vei mai creste mare si puternic, iar pe mine ma doare foarte tare cand nu ma lasi sa te ajut!
Deodata, un glas timid, al altui copilas, se auzi dintr-un colt al camerei spunand:
- Si pe mine m-a vizitat un mar foarte trist!
Intr-o clipa toti au inceput sa spuna:
-Pe mine m-a vizitat o para!
-Si pe mine, o capsuna!
-Pe mine, o caisa!
-Pe mine, un pepene1
Atunci un copil a spus: "Trebuie sa facem ceva, neaparat, ca fructele sa nu mai fie suparate pe noi"
Formand un cerc, ei s-au sfatuit sa isi repare gresala facuta si au hotarat sa faca o salata uriasa din fructe pe care sa le manance impreuna cu drag.
Repede s-au pus pe treaba. Unul a cules mere, altul pere, caise, struguri, capsuni si altele.
- La gradinita am auzit ca fructele trebuie spalate inainte, pentru ca au microbi - spuse un copil celorlati colegi de grupa.
Fructele, auzind acestea, au facut un cerc mare si au sarit in salata.
Atunci, Printesa Fructelor, multumita a pus un ingredient magic in salata pentru ca voi, copiii,  sa cresteti mari si sanatosi.
Toti copiii au mancat salata intr-o clipa, iar fiecare burtica a fost foarte fericita.
De atunci niciodata nu au mai refuzat sa manance fructe, iar Printesa Fructelor are grija ca, in fiecare zi, copiii sa aibe fructe proaspete.
ratuste1 on PhotoPeach

ratuste2 on PhotoPeach

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu