miercuri, 21 martie 2012

Parteneriat educativ cu Floraria Tria's

Vizita la sera Florariei TRIA'S
Aceasta vizita este una din actiunile parteneriatului educational dintre gradinita noastra si Floraria Tria's, urmand sa desfasuram si alte activitati interesante, pe parcursul lunilor martie, mai si iunie.
Tema parteneriatului este Lumea Parfumata a Florilor si, prin activitati variate, copiii au posibilitatea de a descoperi si explora aceasta "lume"!
La sera, copiii au putut vedea cum se ingrijesc florile, cum sunt sortate, cum sunt impachetate si trimise cu masini speciale la florarie, unde sunt rasadurile de flori ( gradinita de floricele- ca si gradinita de copii, cum le spunem noi ) si chiar au avut posibilitatea sa isi planteze "puiul" de lalea, urmand ca mai apoi sa il ingrijeasca la gradinita.
Pe scurt, copiii stiu asa:
-florile au nevoie de pamant, apa, aer si lumina ca sa creasca;
-plantele sunt de mai multe feluri;
-florile cresc in gradini, paduri si parcuri;
-o floare este alcatuita din radacina, tulpina, frunze si flori;
-fiecare parte a plantei are un anumit rol;
-florile bucura privirile oamenilor si animalelor, reprezinta hrana pentru unele insecte, sunt utilizate in industria farmaceutica etc.
Si lista mai poate continua si ideile se pot dezvolta prin activitati de cunoasterea mediului, educarea limbajului, muzica, desen, pictura, modelaj, matematica etc.
Priviti pozele si incercati si dumneavoastra acasa sa ii intrebati despre flori, sa rasfoiti impreuna carti sau atlase cu plante si ...sa plantati floricele impreuna cu copiilasi dumneavoastra.

sera on PhotoPeach

sera2 on PhotoPeach

sera3 on PhotoPeach

sera4 on PhotoPeach

sera5 on PhotoPeach

sera6 on PhotoPeach

Un comentariu: