vineri, 1 aprilie 2011

Cum desenam o gargarita?

Invatam sa desenam o gargarita!
Invatam sa desenam o gargarita!
Invatam sa desenam o gargarita!
Invatam sa desenam o gargarita!
Invatam sa desenam o gargarita!
Invatam sa desenam o gargarita!
Gradinita Casa Fericirii Invata poezia Gargaritei!

Legenda Gargaritei
Era odata un om putred de bogat, incat intorcea banii cu lopata, si magaziile lui, pline cu bucate, erau asa de mari incat ai fi putut indestula un colt de tara. Pe cat era insa omul acesta putred de bogat totusi de 10 ori era mai zgarcit, asa de zgarcit, incat nu-i scapa din mana nici o bucatica de mamaliga muceda la un om sarac.

Asa sunt si pana in ziua de azi bogatii: le este frica sa nu saraceasca daca vor milui un om sarac cu o imbucatura cat de mica. Si in tara aceea, unde era bogatul asta, s-a intamplat o foamete mare cum nu s-a mai pomenit pe lume, ca mureau bietii oameni pe toate drumurile. Mancau saracii iarba si frunze ca vitele si nici iarba si frunze nu mai erau, caci era seceta mare de s-aprindea pamantul. Bietii oameni rodeau cojile copacilor si mancau pamant sarat, caci nimeni nu avea o boaba de grau sau de porumb in tara aceea.
Numai magaziile acelui bogat nemilostiv gemeau de bucate si el nu dadea nimanui un bob. Si cu cat navaleau oamenii nevoiasi si cereau bucate, le cerea ca sa-i aduca aur si argint si abia pe urma le va da. Dar de unde sa aduca saracii oameni aur si argint?! Si asa mureau de foame...
De la o vreme insa, Dumnezeu, vazand atata impietrire de inima la bogatul nemilostiv, isi intoarse mila catre tara aceea si incepu sa dea ploaie si rodira campiile din belsug, incat sedeau acum bucatele gramezi pe campuri. In acest timp se gandi sa pedepseasca zgarcenia celui bogat, si trimise in magazia acestuia niste gandacei numiti gargarite. Si cate boabe avea bogatul in magazie, atatea gargarite ii trimise incat nu mai ramasesera decat niste coji care nu mai erau bune de nimic. Astfel au ajuns oamenii sa pretuiasca gargarita cea mititica.
Invata o poezie: Buburuza picatica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu