joi, 17 martie 2011

Povestea iepurasului de paste

Cu foarte mulţi ani in urma o pasare minunata si-a făcut cuib intr-un copac bătrân, din mijlocul unei poieniţe însorite. Glasul ii era atât de frumos incât si vântul se oprea sa asculte, iar penele ii străluceau in culorile curcubeului.
Nimeni nu ştia sa spună de unde apăruse, iar vieţuitoarele o iubeau. Dar intr-o zi geroasa de iarna, trilurile ei au amuţit, pasarea zăcea rânita lânga trunchiul copacului, si iarăşi nimeni nu ştia ce s-a întâmplat.
Pădurea a cerut ajutor zeiţei Ostava, zeiţa Lunii. Pentru a o salva de la moarte, zeiţa transforma pasarea in iepuraş, dar i-a lăsat puterea de a face oua. A venit primăvara!

Fiecare vieţuitoare aduse zeiţei flori, crenguţe, muguraşi, iar iepuraşul ii aduse un cos plin cu oua colorate in culorile curcubeului. Si astăzi iepuraşul cel fermecat vopseşte oua pentru copii in culorile curcubeului cu ocazia Sărbătorii de Paşti. In unele tari, ouăle se ascund in gradina sau in casa pentru a fi căutate de copii. Copiilor cuminţi, Iepuraşul le aduce si alte daruri (jucării, cârti, dulciuri).
Ajutoarele Iepuraşului sunt buburuzele. Se spune ca Iepuraşul are o caleasca de cleştar trasa de 12 rândunele, care îl poarta ca gândul in toata lumea. Se mai spune ca Iepuraşul se transforma in noaptea de Înviere in pasarea fermecata care a fost cândva.

Si după ce împarte toate cadourile de Paşti, pasarea fermecata se da de trei ori peste cap si se transforma in iepuraş. Iepuraşul se întoarce bucuros la căsuţa lui salutând cu bucurie “HRISTOS A INVIAT!” Toţi ii răspund: “ADEVARAT A INVIAT!"
Verifica ce stii despre Iisus si Paste!!! http://www.mirelazivari.ro/ce-stim-despre-iisus-si-paste
Gradinita Casa Fericirii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu