joi, 10 martie 2011

Calendarul Primaverii Verde

Sarbatori Luna Martie

Ziua Primaverii se sărbătorește anual în data de 21 martie.

Ziua Mondială a Apei se sărbătorește anual în data de 22 martie.

Sarbatoari Luna Aprilie

Ziua Pasarilor

De peste o suta de ani ornitologi din intreaga lume celebreaza Ziua Pasarilor in 1 aprilie dupa semnarea in 1906 a „Conventiei pentru Protectia Pasarilor” care marcheaza inceputurile actiunilor de protejare a faunei salbatice.

Ziua Padurii se sarbatoreste anual in data de 15 aprilie.
Ziua Pamantului, 22 Aprilie

Lansata pentru prima data in 1970, ca eveniment de constientizare a pubicului asupra problemelor de mediu, in SUA, Ziua Pamantului este celebrata ca momentul inceperii miscarii ecologiste. Actiunile desfasurate in aceasta zi de catre iubitorii naturii sunt menite sa atraga atentia asupra problemelor cauzate in principal de modernizare.

Sarbatoare Luna Mai
Ziua Internationala a Pasarilior Migratoare

Ziua Internationala a Pasarilor Migratoare a fost creata in 1993 si celebreaza incredibila calatorie a pasarilor migratoare intre locurile de cuibarit si cele de iernare. Evenimentul are loc in fiecare an in a doua sambata din luna mai si incurajeaza actiunile de conservare a pasarilor, prilejuind diverse activitati educationale de constientizare a publicului.

In ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare sunt incurajate activitatile educationale locale cum ar fi iesirile in natura pentru a realiza observatii ornitologice, prezentari legate de pasarile migratoare, concursuri de desene, montari de cuiburi etc.

Gradinita Casa Fericirii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu