vineri, 4 februarie 2011

Rolul exprimarii emotiilor la copii

Dezvoltarea unui vocabular emotional la copii este esentiala, pentru ca inseamna ca acesta invata nu numai sa verbalizeze, dar sa si inteleaga cum te simti intr-o anumita stare pe care o exprima altcineva de langa el. De asemenea, cunoasterea emotiilor il ajuta sa empatizeze cu trairile celor de langa el. Acest lucru il ajuta sa isi dezvolte abilitati sociale.
Totusi, aceasta exprimare a emotiilor nu vine in mod firesc. Copiii trebuie invatati sa le verbalizeze, dar sa si asocieze termenii cu felul in care se resimt ele. Totusi, emotiile depasesc cu mult granitele supararii, furiei, veseliei sau bucuriei. Exista o complexitate de stari pe care le poate experimenta copilul. El trebuie invatat cat mai multi termeni pentru o gama mai larga de emotii pe care le simte. Daca il ajuti sa asocieze starile lui cu termeni, el va intelege ca exista un sir complex de stari si va fi capabil sa reactioneze si sa le controleze intr-un mod adecvat.
Citeste tot articolul: http://www.copilul.ro/comunicare-copii/emotiile-copiilor/Vocabularul-emotional-invata-copilul-sa-spuna-ceea-ce-simte-a7283.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu