marți, 15 februarie 2011

Punguta cu doi bani

Poveştile sunt prima lecţie despre viaţă pe care o primesc copii de la părinţi sau educatori. O lecţie simplă cu personaje pitoreşti, care reuşesc prin farmecul lor să îi înveţe cu uşurinţă pe copii lucruri bune şi utile pentru viaţă.Planse de colorat: Punguta cu doi bani

Va solicitam implicarea dumneavoastra, a parintilor, in colorarea celor 4 planse, ca si activitate pentru acasa. Vineri vom realiza o mica expozitie cu lucrarile copiilor. De asemenea, orice idee pe aceasta tema (ex: colaj, modelaj, pictura etc) reprezinta un plus de dezvoltare a creativitatii, imaginatiei dar si de rafinare a motricitatii fine a musculaturii mainilor si nu numai.Orice educatie este autoeducatie, iar noi, ca dascali si educatori, cream de fapt doar contextul în care copilul se autoeduca. Trebuie sa realizam contextul optim, pentru ca, prin noi, copilul sa se educe singur, asa cum trebuie sa se educe el prin propriul sau destin launtric. Rudolf Steiner

Gradinita Casa Fericirii

Propuneri!


2 comentarii:

 1. Cocos. în mitologia si în religia clasica, cocosul era considerat pasarea sacra a lui Asclepios, iar cînd bolnavul se însanatosea gratie interventiei zeului, sacrifica un cocos în cinstea lui.
  De asemenea, coco­sul era pasarea sacra a altor divinitati, pentru care simboliza în special vigilenta si lumina soarelui: Apollo, Artemis, Atena, Latona si chiar Zeus. Pentru ca un cocos o ajutase pe Latona atunci cînd îi adusese pe lume pe Apollo si Artemis, femeile care nasteau tineau lînga ele un cocos, ca sa nasca usor.
  Pe cînd în Egipt zeului Anubis i se aducea ca ofranda un cocos alb, discipolii lui Pitagora considerau ca acesta era pasarea sacra a lui Zeus si, prin urmare, evitau sa-1 manance. Cocosii negri, dimpotriva, erau sacrificati în cinstea zei­lor noptii.

  Crestinismul va interpreta cocosul ca simbol al vigilentei crestine; îi va invoca prezenta în noaptea Patimilor, punîndu-1 sa marcheze lepada­rea lui Petru povestita în Evanghelii, iar prin jocul de cuvinte cristus („cu creasta") si Christus va face din cocos emblema lui Hristos, reprezentata adesea în iconogra­fia paleocrestina.
  Iconografie. Cocosi cu pene multicolore sînt reprezentati adesea pe vasele grecesti din ceramica si în mozaicurile si picturile romane. Dintre imaginile mai cunoscute se detaseaza cocosii aflati lînga doi serpi, re­produsi pe un celebru crater grecesc (fabri­cat în Chalcidica), conservat la Wurzburg.

  RăspundețiȘtergere
 2. Cocoşul şi căţelul

  Un cocoş şi un căţel
  Se întrec în hărmălaie:
  -Cucurigu, zice el,
  Bună-ar fi acum o ploaie!
  Că de-atâta roşu soare,
  Nu mai pot parcă să cânt
  Iar găinile se pare
  Mai ciudate astăzi sunt!
  În pământ scurmă într-una
  Şi se tăvălesc zălude,
  Numai o găină, una,
  Mă-nsoţeşte pe oriunde!
  -Cocoşele, ai dreptate
  Spune câinele, ham-ham,
  Prea e cald afară, frate,
  Pic de umbră nu mai am!
  Sub un pom mai bine hai
  Să ne răcorim niţel
  Şi-o să ne visăm în rai
  Tu cocoş şi eu căţel!

  RăspundețiȘtergere