joi, 17 februarie 2011

LOCUL EDUCATIEI ANTREPRENORIALE IN ACTIVITATILE COPIILOR PRESCOLARI

Educatia pentru societate este o importanta latura a educatiei care se abordeaza inca din perioada prescolara, aparand in activitatile instructiv-educative desfasurate la grupa de catre educatoare sub diferite forme:
- educatia moral-civica, educatia religioasa, educatia rutiera, educatia pentru sanatate, educatia ecologica, educatia practica si elemente de activitate casnica si mai nou, educatia antreprenoriala.
Educatia antreprenoriala urmareste invatarea copiilor sa recicleze materialele de care nu mai au nevoie dandu-le o intrebuintare noua, combinandu-le pentru a obtine prin diferite tehnnici (modelaj, pictura, decupare, impletire, snuruire, indoire, aplatizare, lipire etc) obiecte interesante. Acestea pot fi utilizate in gradinita, la activitati sau pot fi vandute pentru a obtine un profit.
Asadar, prin activitatile antreprenoriale se urmareste:
-    reciclarea materialelor variate prin confetionarea unor obiecte interesante si utile;
-    valorificarea acestora prin vanzarea lor si obtinerea unui profit;
-    investirea profitului castigat in interesul copilului;
-    socializarea la nivel de grupa (intre copii), la nivel de gradinita (intre copii de la diferite grupe si educatoare), la nivel de gradinita si alte persoane interesate (intre copii, educatoare, parinti si parteneri educationali).
Pedagog Mihaela Mitroi - Director Educational Gradinita Casa Fericirii


                    „... Meseria de educatoare este o meserie mare si frumoasa, care nu se aseamana cu nicio alta, care nu se paraseste o data cu hainele de lucru, o meserie aspra si placuta, umila si mandra, exigenta si libera, o meserie in care mediocritatea nu este permisa, unde pregatirea exceptionala este abia satisfacatoare, o meserie care epuizeaza si invioreaza, care te dispera si exalta, o meserie in care a sti nu inseamna nimic fara emotie, in care dragostea este sterila fara forta spirituala, o meserie cand apasatoare, cand implacabila, ingrata si plina de farmec...”.

Un comentariu:

  1. Multumesc pentru prezentare! Acum mi-e mult mai clar ce inseamna educatia antreprenoriala la copii.

    RăspundețiȘtergere