duminică, 13 februarie 2011

Jocuri pentru stimularea inteligentei 11


Întotdeauna am tratat şi a considerat puzzle-urile dintr-un punct de vedere educaţional, pentru motivul că acestea constituie un gen de gimnastică mintală care ascute inteligenţa şi antreneaza mintea pe directia liniilor drepte. Puzzle-urile sunt o şcoală pentru inteligenţa şi ingeniozitate.

Sam Lloyd (1841-1911)

Studiile au confirmat faptul că interacţiunea dintre stimulii din jocurile de învăţare si obiectele reale explorate, creşte numărul de conexiuni intre celulele nervoase şi stimuleaza astfel cresterea capacitatilor de învăţare.

În plus, o echipa condusa de Torkel Klingberg de la Institutul Karolinska - Stockholm Institutul, a constatat o crestere a capacitatii de invatare  urmare a folosirii sistemelor neuronale care stau la baza memoriei de lucru (o funcţie cognitiva legata de inteligenţa generală).


În ceea ce priveşte baza neuronala pentru dezvoltarea şi plasticitatea a funcţiilor cognitive în timpul copilăriei, în special dezvoltarea capacitatilor prosexice (atenţie) şi mnezice (memorie) de lucru, aceste informaţii arată că invatarea la varste fragede duce la o crestere semnificativa a atenţiei, la un mai bun control al impulsurilor şi memoriei.
Dr. Beth Lucy Wellman (1895-1952), profesor de psihologia copilului la Iowa University, sustine faptul ca  IQ-ul unui copil si performanta şcolara depind de stimularile intelectuale si de mediul social in care traieste copilul.  
Copiii care sunt obisnuiti prin joc cu jucării de construcţie, cum ar fi cuburi de lemn, labirinturi, puzzle-uri geometrice si sudoku dezvolta superior abilităţi vizual-spatiale, care sunt legate direct de invatarea  matematicii si a stiintelor exacte.Gradinita Casa Fericirii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu