vineri, 4 februarie 2011

Dezvolta creativitatea copilului tau!

Copiii prezinta tendinta naturala de a fi creativi. Inca de la nastere, ei sunt observatori ageri si entuziasti, ce aduc fiecarui lucru pe care-l percep o interpretare si o expresie unica. Prin creativitate, ei gasesc calea cea mai naturala de a se exprima si de a cunoaste lucrurile din jurul lor.
Provocarea noastra, ca parinti, este de a-i ajuta sa-si mentina si sa-si dezvolte acest potential.
Ce este creativitatea si care este importanta sa in dezvoltarea copilului?
Citeste tot articolul:  http://www.copilul.ro/comunicare-copii/inteligenta-copii/Dezvolta-creativitatea-copilului-tau-a6481.html

Un comentariu:

 1. Demonstreaza-i ca il apreciezi atunci cand iti adreseaza intrebari diverse, iti expune ideile lui neobisnuite sau ia initiativa pentru diferite actiuni. Atunci cand va vedea ca este apreciat pentru ceea ce face, va fi mai motivat sa incerce sa fie si mai bun si sa isi dezvolte abilitatile.

  Incurajeaza-l sa incerce oricat de multe variante posibile pentru rezolvarea unei probleme. Nu incerca sa ii corectezi intotdeauna raspunsurile, lasa-i libertatea de a gandi si de a lua in considerare singur alegerea altui raspuns. Ai putea sa nu ii evaluezi corectitudinea unui raspuns, ci sa insisti pe multitudinea de idei pe care le poate oferi.

  Roaga-l sa iti explice de ce crede acel lucru si apoi spune-i si tu de ce crezi contrariul. Cu siguranta va observa cat de bine iti structurezi raspunsul si cate argumente ii oferi si va invata sa faca la fel.

  Incearca sa ii ceri intotdeauna parerea si roaga-l sa iti explice fiecare dintre propunerile sau parerile pe care si le exprima si nu ii impune niciodata sa creada un anumit lucru fara explicatii.

  De asemenea, va puteti juca cat mai des fie ca este vorba de desen, jocul de-a v-ati ascunselea, modelarea cu plastilina sau fazan. Lasa-l sa se joace in voie in parc, chiar daca se mai loveste uneori si are cateva julituri. Nu ii impune restrictii exagerate, pentru ca pe viitor o sa ii fie teama sa mai aiba curiozitati.

  Nu uita de importanta sportului si a alimentatiei echilibrate pentru dezvoltarea mentala a celui mic. Trebuie sa ii furnizezi necesarul zilnic de vitamine si minerale, sa bea suficienta apa si sa faca multa miscare. Fructele, legumele proaspete, lactatele si cerealele nu vor lipsi din meniul zilnic.

  RăspundețiȘtergere