joi, 10 februarie 2011

Copilaria traita in spital

Stiati ca cei aproximativ 5.000 de copii si adolescenti internati anual, in cadrul sectiei de Pediatrie Fundeni isi petrec peste jumatate din timpul copilariei lor in spital? Penduleaza timid prin viata intre doua domicilii, unul dintre acestea fiind spitalul.
Pentru a veni in sprijinul acestor copii bolnavi de leucemie, talasemie, hepatite cronice si alte boli grave internati in Sectia de Pediatrie a Spitalului Fundeni, Asociatia M.A.M.E. a demarat proiectul “Copilaria traita in spital- Reamenajarea si dotarea Sectiei de Pediatrie din Institutul Clinic Fundeni.”

Proiectul in valoare de 70.000 euro are ca scop dotarea sectiei cu aparatura si mobilierul necesar unei bune functionari, precum si reamenajarea sectiei de pediatrie pentru a creea un cadru cat mai prietenos pentru acesti copii.

Activitatea Clinicii de Pediatrie din cadrul Institutului Clinic Fundeni se desfasoara pe doua etaje, avand un total de 100 de paturi. Aici sunt trataţi anual, peste 5.000 de copii diagnosticaţi cu leucemii, limfoame, copii care fac dializa, copii cu talasemie, copii cu hepatite cronice, etc.

Avand in vedere ca acesti copii isi petrec mare parte din copilarie pe patul din spital, acest loc devenind de multe ori pentru ei „acasa”, orice imbunatatire a mediului de spitalizare le poate oferi o sansa in plus la viata. In acest sens, consideram ca reamenajarea si dotarea sectiei de Pediatrie a Spitalului Fundeni este absolut necesara.

Ii rugam pe toti cei care sunt sensibili la durerea acestor copii nevinovati si la ororile semanate printre ei de bolile nemiloase sa investeasca cu incredere in lupta pe care Asociatia M.A.M.E. s-a angajat s-o poarte pe mai departe.

Necesar:
- scaune extensibile pentru insotitorii copiilor bolnavi;
- monitoare urmarire functii vitale;
- lampi cu ultraviolete pentru dezinfectia aerului si a suprafetelor;
- canapele recoltari analize;
- canapele/scaune pentru sala de asteptare;
- noptiere;
- suporti perfuzie, reglabili si mobili;
- carucioare/scaune cu roti pentru transport copii;
- targi;
- mese transport mancare;
- masute instrumentar cu schelet metalic pe roti;
- dulapuri medicamente pentru salile de recoltari analize,
- cutii inox pentru instrumentar,
- precum si alte lucruri necesare pentru buna functionare a sectiei de pediatrie.

Cum puteti ajuta:

* Prin donatii online direct din site-ul www.asociatiamame.com prin intermediul serviciului specializat "euplatesc.ro" sau prin PayPal in contul office@asociatiamame.com

* Puteti dona in conturile Asociatiei M.A.M.E.:
Cont bancar deschis la Banca Transilvania SA, Sucursala Iancului
Adresa bancii: Str. Mihai Bravu nr 123-135, Bl.D11, Bucuresti, Romania
Asociatia M.A.M.E - Cod de identificare fiscala: 25454339
Cont RON: RO 03 BTRL 0440 1205 N750 44XX
Cont EURO: RO 75 BTRL 0440 4205 N750 44XX
Cod SWIFT: BTRLRO22
Codul bancii: BTRL

* Persoanele fizice pot direcţiona 2% din impozitul pe venitul realizat in anul 2010 către Asociatia M.A.M.E.
* Persoanele juridice pot redirectiona 20% din impozitul pe profitul datorat statului catre Asociatia M.A.M.E.
Extras din codul fiscal Titlul 2, Cap. II, articolul 21, alineatul (4), litera p): “Contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă totalul acestor cheltuieli îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
- este în limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
- nu depăşeşte mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat."

* Daca sunteti reprezentantul unei firme si doriti sa sprijiniti proiectul "Copilaria traita in spital"- Reamenajarea si dotarea Clinicii de Pediatrie din Spitalul Fundeni puteti sa ne contactati la adresa office@asociatiamame.com  pentru a discuta incheierea unui contract de sponsorizare.
 * Aveti un site sau blog si vreti sa afisati bannerele, articolele sau comunicatele de prezentare ale proiectului? Reprezentati un radio sau un post TV si doriti sa ne difuzati spoturile? Aveti propuneri legate de promovarea acestui proiect? Asteptam mesajele voastre la adresa georgiana.enache@asociatiamame.com
* Prin gazduirea unei urne pentru donatii
Persoane de contact:

Maria Culescu, Presedinte Asociatia M.A.M.E.
Telefon: 0724.064.304, e-mail: office@asociatiamame.com

Georgiana Enache, Coordonator PR Asociatia M.A.M.E.
Telefon: 0723.623.712, e-mail: georgiana.enache@asociatiamame.com

Nadia Ulmeanu
Coordonator Proiect "Dotarea si Reamenajarea Sectiei de Pediatrie Fundeni"
Asistent Sef -Sectia de pediatrie Fundeni, telefon: 0726 260 306

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu