joi, 3 februarie 2011

Cele mai bune jucarii pentru invatare

Pana la 3 ani, copiii sunt plini de energie dorind sa exploreze totul in jurul lor. Le plac toate tipurile de activitati fizice cum ar fi sa impinga, sa traga, sa dea jos, sa goleasca si sa umple.
Adora sa se uite la carti cu poze si pot identifica imaginile foarte usor. Unii copii fac si desene pe hartie. In aceasta perioada sunt cel mai curiosi si simt nevoia sa atinga si sa cerceteze orice. Copiilor din aceasta categorie de varsta le place de asemenea sa imite activitatile de rutina ale adultilor cum ar fi curatarea si intretinerea casei.
Desi in prezent exista pe piata nenumarate jucarii cu rol educativ, unei mame ii este foarte greu sa isi dea seama care sunt acele jucarii care il ajuta cu adevarat pe copilul ei sa invete – si sa fie indeajuns de captivante pentru a pastra atentia unui copil in varsta de 3 ani pentru mai mult de 5 minute.
Conform expertilor in dezvoltarea copilului, cele mai bune jucarii sunt acelea care incurajeaza dezvoltarea unor abilitati specifice spre deosebire de jucariile in cazul carora se presupune ca imbunatatesc invatarea.
Citeste tot articolul: http://www.copilul.ro/copii-2-3-ani/dezvoltare/Cele-mai-bune-jucarii-pentru-invatare-a4777.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu