duminică, 30 ianuarie 2011

Copilul tau are probleme cu somnul?

Daca aveti probleme legate de orele de somn ale copiilor vostri nu trebuie sa va speriati. Aceste probleme nu sunt neobisnuite in cazul copiilor. Motivele au diferite substraturi. De exemplu, un copil de 2 - 3 ani vede somnul ca pe o despartire de parinti dandu-i un sentiment de neliniste. Din aceasta cauza el incearca sa evite orele de dormit.
La copiii de 4 - 5 ani ne intalnim cu frica de intuneric, de umbre, de hoti sau, pur si simplu, de a ramane singuri. Alti copii tanjesc dupa caldura si siguranta pe care le simt langa mama sau langa tata.
Incercati sa oferiti copiilor vostri empatie, sa le intelegeti sentimentele, sa observati in ce momente apare o problema si dupa ce va veti inarma cu mult optimism veti putea lua masurile necesare. Mai intai trebuie sa vorbiti cu copiii dumneavoastra despre motivele care ii determina sa evite orele de dormit. Intrebati-i daca le e frica de ceva sau daca sunt speriati. Intrebati-i pe copii ce i-ar putea face sa se simta mai bine cand stau in pat. In cazul copiilor mici este recomandat sa verificati camera in care dorm, sa lasati o lumina aprinsa sau sa le atasati pe tavan figurine fluorescente. Aceste figurine le capteaza atentia si astfel nu se vor mai gandi la motivul care ii determina sa nu doarma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu