duminică, 30 ianuarie 2011

Animalele de companie ajuta copiii sa se dezvolte emotional

Animalele de companie contribuie la educarea si dezvoltarea emotionala a copiilor prin imbunatatirea abilitatilor de socializare si relationare cu cei din jur. Mai multe studii internationale au scos in evidenta faptul ca acei copii care au in preajma un animal de companie sunt avantajati din mai multe puncte de vedere. Animalele ajuta in special la educarea si dezvoltarea psihologica a copiilor, dar aduc in acelasi timp si beneficii de sanatate.
Potrivit unui studiu publicat in luna februarie de National Institues of Health in revista britanica News in Health, copiii care cresc alaturi de un animal de companie au o imunitate mai buna si sunt mai putin alergici. In plus, animalele devin prietenii carora cei mici li se destainuie atunci cand sunt suparati, dovedind o mare capacitate de empatie. Interactionand des cu animalul de companie, copiii isi dezvolta astfel si abilitatile de interactiune si socializare cu oamenii, iar aceasta experienta de formare ii va ajuta pe tot parcursul vietii. Ei invata astfel inca de mici ce inseamna prietenia si afectiunea si cum sa devina mai responsabili, prin asumarea consecintelor faptelor lor.
„Prietenia care se leaga intre cei mici si animalele de companie porneste de la nevoia de afectiune atat a copiilor cat si a partenerilor de joaca necuvantatori si aduce beneficii intregii familii. Cainele si pisica nu sunt doar tovarasi de joaca, ci si ascultatori atenti pentru cei mici; ei au mereu timp, ofera un sentiment de protectie si siguranta, iar copiii le pot povesti tot ce au pe suflet”, a declarat Cristina Hegedus, medic veterinar si consultant Pedigree si Whiskas.
Prin ingrijirea unui animal de companie - fie ca este vorba de o pisica, un caine, un papagal sau hamster - cei mici deprind simtul raspunderii si respectul fata de cei din jur. Specialistii afirma ca este benefic pentru un copil sa aiba in preajma un animal de companie mai ales dupa varsta de sapte ani. Dupa aceasta varsta un copil poate avea grija de animalul de companie, poate iesi cu acesta la plimbare, il poate hrani sau spala, iar toate acestea il fac pe copil sa devina mai responsabil, mai atent la cei din jur.

Un comentariu:

 1. Fluturas, nu mai ai aripioare

  Nu mai esti fluturasul din soare,
  Care zboara din floare in floare,
  Fluturas nu mai ai aripioare,

  Domnul conte ti le-a retezat.
  Fluturas nu mai ai aripioare,
  Domnul conte ti le-a retezat.

  Fluturas cind aveai aripioare,
  Culegeai miere din floare-n floare,
  Dar acum nu mai ai aripioare,

  Domnul conte ti le-a retezat.
  Dar acum nu mai ai aripioare,
  Domnul conte ti le-a retezat.

  RăspundețiȘtergere