joi, 20 ianuarie 2011

Pinguinul - modelaj

ALBINUTELE LUCREAZA DE ZOR: PINGUINUL (modelaj)


 
Gradinita Casa Fericirii
Pinguinul este o specie de pasari marine, care nu pot zbura. Traieste numai in Emisfera Sudica.
Cea mai raspandita rasa este Pinguinul Imperial, exempalrele adulte atingand 1,1 metri si cantarind 35 de kg. Cea mai mica rasa de pinguini este Micul Pinguin Albastru, care are in jur de 40 cm si cantaresc aprox. 1 kg. Pinguinii sunt adaptati la viata acvatica, putand sa ramana in apa 18 minute. Pinguinilor le tin de cald doua straturi de pene scurte si indesate si stratul de grasime de sub piele. Daca nu pot sa zboare, pinguinii sunt, in schimb, foarte buni inotatori si scufundatori. Isi folosesc aripile rigide si inguste ca inotatoare. Ei isi pertec o mare parte din viata inotand in Oceanul Inghetat de Sud, vanand pesti, calamari si krili. Pinguinii sar sau plonjeaza in mare de pe terase sau stanci si inoata foarte repede sub apa, dirijandu-se cu picioarele si coada, prinzand pesti, calamari si krili cu ciocurile. Ies adesea rapid din apa pentru a lua o gura de aer. Deplasarea prin aer se face cu o viteze de pana la 25 km/h. Uneori, pinguinii inoata incet la suprafata, cu gaturile intinse in sus, ca ratele sau gastele. Pinguinii Regali si Imperiali nu isi construiesc cuiburi, depunandu-si ouale direct pe pamant sau gheata. Unul dintre cele mai mari pericole pentru pinguini este reprezentat de leopardul de mare, care mananca orice rasa de pinguini, dar mai ales Pinguinul Adelie. Leopardul de mare sta in asteptare in apa, ascunzandu-se sub o terasa de gheata, care iese deasupra marii. Cand Pinguinii Adelie se aduna pe terasa, in drumul lor de cautare a hranei si cei din fata incep sa sara in apa, leopardul de mae tasneste imediat de unde se ascunsese si insfaca de partea de jos unul dintre pinguini.
Pinguinii sunt organizati in colonii. Coloniile sunt locuri zgomotoase unde sute de pinguini tipatori se aduna in timpul imperecherii. In ciuda aglomerarii, fiecare pinguin isi recunoaste perechea sau puiul, strigandu-l si recunoscandu-i strigatul. 
Sursa: http://www.zooland.ro/Pinguinul-5216.html

Stiati ca?

  • Pinguinii fac parte din familia pasarilor desi nu pot zbura, ei doar innoata.  
  • Pinguinii se imperecheaza pe viata, nu-si schimba niciodata partenerul.
  • Pingiunii fac oua. 
  • Femelele pinguin au penele mai pufoase.
  • Majoritatea pinguinilor pot innota aproximativ 15 mile pe ora.
  • Exista cel putin 18 specii de pinguini.
  • In lume traiesc peste 100 de mil de pinguini.
  • Dusmanii naturali ai pinguinilor sunt focile si balenale ucigase.
  • Pinguinii nu traiesc la Polul Nord. 
  • Pinguinii traiesc doar in emisfera sudica , deci nu veti vedea niciodata un pinguin si un urs polar traind in aceeasi zona.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu