joi, 25 noiembrie 2010

POVESTEA TARGULUI DE PAPUSI
A fost o data ca niciodata, a fost o gradinita in care, in fiecare dimineata, veneau de graba copiii mari si mici, chiar si super-pici sa se joace si sa invete laolalta multe lucrui interesante. Si ca tot veni vorba de lucruri interesante e... vreau sa va spun ca, de cateva saptamani in coace, fiecare grupa robotea de zor. Dupa ce isi terminau activitatile, copiii incepeau sa mestereasca de zor: unul taia, altul prindea, unul indoia, altul lipea si tot asa pana terminau ce aveau de facut. Se mai certau, se impacau, asa se intampla cand avem toti idei interesante, dar pana la urma gaseau cea mai buna solutie. Toate usile la grupe erau inchise, draperiile trase si sstttt, liniste... secret, lucrau de zor surprizele pentru Targul de papusi care se apropia cu pasi repezi. E... si a venit si momentul Targului: fiecare grupa si-a aranjat standul cu marfa, au lipit benarul-laudaros, au asezat cu mare grija etichetele cu preturi, si-au impartit rolurile foarte bine intre ei si ... au tras de trei ori aer in piept si gata, asteptau sa vanda marfa! 
Laudatorii o dadeau intruna cu laudatul papusilor, casierii strangeau cu grija banii, responsabilii cu aranjatul standului se agitau sa fie ordine pe mese, iar politistii aveau grija de bani. Mare agitatie la targ, au venit multi parinti, bunici, prieteni vechi, dar si prieteni noi, cei pe care si i-au facut cu ocazia desfasurarii parteneriatului educational cu tema CE STIM DESPRE BANI. 
Vreti sa stiti daca a mers bine vanzarea? E... a mers, daca au lucrat cu spor, in echipa, daca au pus mult sufletel si si-au facut sperante, au reusit sa inteleaga de cata munca este nevoie ca sa castigi cativa banuti ! 
Povestea Targului are un final fericit: copiii s-au distrat, si-au incantat parintii cu activitatile lor, au descoperit ca pot confectiona lucruri deosebite din materiale reciclabile, au devenit mai responsabili, iar prin joc si voie buna au castigat banuti din care isi vor putea  cumpara mareriale la grupe si jucarii! 
Si am incalecat pe o sa si v-am spus povestea exact asa cum era ea! 
Si am incalecat pe o capsuna si va asigur ca nu am spus o minciuna!


Un comentariu: