joi, 18 noiembrie 2010

Infectiile respiratorii

Infectiile respiratorii in sezonul rece sunt foarte frecvente la copii in comparatie cu adultii atat datorita circulatiei largi a germenilor in colectivitatile de copii (crese, gradinite) cat si datorita particularitatilor anatomice si imunologice ale copiilor.

Pe de o parte sistemul imunitar al copiilor este inca imatur iar pe de alta parte, la aceasta varsta tesutul limfoid din sfera ORL (in special amigdalele palatine si amigdala faringiana) este foarte dezvoltat si se inflameaza cu usurinta.

Nu se pot inlatura complet aceste infectii dar exista masuri de prevenire care pot reduce frecventa si gravitatea acestora. Astfel de masuri pot fi:
- evitarea aglomeratiilor
- evitarea colectivitatilor de copii in perioadele epidemice
- evitarea contactului cu persoane infectate sau purtatoare a unor germeni
- nutritia adecvata cantitativ si calitativ
- depistarea si tratamentul precoce al infectiilor aparute
- respectarea calendarului de vaccinari obligatorii
- vaccinarea antigripala toamna
- administrarea unor vaccinuri polimicrobiene si preparate imunomodulatoare (cu acordul si la recomandarea medicului curant)
- exista de asemenea si diverse preparate naturiste, cu efect imunostimulator (si pentru acestea este bine sa consultati medicul curant inainte de a le administra copiilor – pot contine anumiti constituenti cu potential alergen).
Sursa: http://www.copilul.ro/copii-1-2-ani/sanatate-copii-mici/Infectiile-respiratorii-in-sezonul-rece-la-copil-a4937.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu