vineri, 19 noiembrie 2010

GRUPA ALBINUTELOR SI INVITATII DE LA BANCA

Astazi, albinutele harnicutele au pregatit o activitate foarte frumoasa si interesanta in acelasi timp. Pentru inceput, au discutat despre bani, iar apoi au jucat un joc didactic - CINE STIE, CASTIGA!
Iata ce aveau de facut: mai intai s-au format echipele (echipa fetitelor si echipa baieteilor), apoi aveau de asezat in ordine crescatoare si descrescatoare numerele de pe tabla (numere magnetice), se rezolvat adunari si scaderi (cu 1 si cu 2) cu banutii de jucarie (1 leu, 2 lei, 3 lei... 10 lei) apeland si la cateva semne matematice (+, -, =)si de scris la tabla cu creta operatiile matematice. Ultima varianta a jocului a fost mai indrazneaza. Fiecare copil avea o paleta cu un numar, iar cand copiii inchideau ochii la o bataie din palme a educatoarei, un numar se ascundea prin clasa sau... afara din clasa. La doua batai din palme, copiii deschideau ochii si ghiceau ce numar lipseste, unde este ascuns copilul care avea acel numar si... il asezau la locul lui.
Voia buna a domnit la activitate, distractia, aplauzele, incurajarile si... competitia intre grupe (pana la urma era un joc cu doua echipe). Vreti sa stiti cine a castigat? A fost egalitate!

 
Gradinita Casa Fericirii 

Un comentariu:

  1. O activitate de nota 10 si niste copii de nota 20!Felicitari, tot respectul pentru personalul educativ!

    RăspundețiȘtergere