vineri, 15 octombrie 2010

Plimbare pe ponei la Baneasa

Situata la 10 kilometri de Bucuresti, padurea Baneasa este unul dintre cele mai frumoase locuri de recreere oferite de imprejurimile capitalei.
In afara de numeroasele restaurante si terase de aici, unul dintre punctele de atractie este si Gradina Zoologica, care adaposteste numeroase specii de animale si pasari. Pentru cei mici o ocazie unica sunt plimbarile pe ponei.

Plansa de colorat Ponei
Plansa de colorat Ponei
Plansa de colorat Ponei

Plansa de colorat Ponei

Plansa de colorat Ponei

Plansa de colorat Ponei

Plansa de colorat Ponei

Plansa de colorat Ponei


Plansa de colorat Ponei

Gradinita Casa Fericirii

Cuvantul “poney” este de origine englezeasca si inseamna “cal de talie mica”. Poneiul de Shetland este cel mai mic dintre poneii englezi si, probabil, cea mai mica dintre toate rasele de ponei existente, talia lui ajungand, in mod obisnuit, la 80-85 cm. Isi are originea in insulele Shetland, situate in nord-estul Scotiei. Pamantul improductiv al acestor insule si modul de crestere, cu totul primitiv, explica talia lui redusa.
Animalul are forme corporale indesate, un cap mic, privirea inteligenta, fruntea larga, profilul capului de regula concav, ochii vioi, expresivi, gatul mic si scurt, incadrat de o coama bogata, greabanul uscat, salele si crupa scurte, coada stufoasa si prinsa jos. Crupa oblica este prezenta si la poneiul de Shetland, ca la toate rasele de ponei. Ea reprezinta un caracter comun acestor animale. Directia acesteia se pare ca este cauzata de conditiile de trai ale animalului, folosit ca samar, mai cu seama in zonele muntoase. Picioarele sunt subtiri, uscative, dar sanatoase, coatele indoite, iar copitele mici au cornul foarte rezistent. Poneiul de Shetland are corpul acoperit cu foarte mult par. In timpul iernii, mai ales, parul sau lung, gros si aspru il face sa semene cu un bizon american. Aceasta “imbracaminte piloasa” abundenta reprezinta un mod de adaptare la conditiile de mediu, protejand animalul contra frigului.
Poneii de Shetland prezinta o mare varietate de culori ale robei, cum ar fi: negru, roib, sur, murg, cenusiu, murg inchis, tarcat, dar nu este permisa roba baltata.
Poneiul de Shetland este un animal foarte rustic, sobru, foarte inteligent, are un temperament vioi si o personalitate puternica si voluntara.
Daca este bine dresat, poneiul de Shetland este un excelent companion pentru copii. Este folosit si la circuri si a fost introdus si in alte tari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu