vineri, 15 octombrie 2010

Palatul Mogosoaia

Palatul Mogosoaia se afla la 10 kilometri de Bucuresti, in comuna cu acelasi nume. Palatul a fost construit de Constantin Brancoveanu in 1702, intr-un stil arhitectural care imbina elemente venetiene cu elemente otomane. Poarta numele vaduvei boierului Mogos, cel care detinea pamantul pe care a fost construit. Palatul Mogosoaia a fost renovat de Martha Bibescu, in anii 1920, care l-a tranformat in loc de intalnire pentru cercurile culturale. Familia Bibescu este de altfel mostenitoarea si descendenta Brancovenilor. 
Palatul este inconjurat de un parc impodobit cu coloane, statui, garduri vii si arbusti, care dau un farmec aparte locului. Partea din fata a palatului are un turn cu o cupola si arcade, iar partea din spate are o logie venetiana si doua balcoane.
La subsolul palatului se afla Lapidarium, spatiu expozitional ce adaposteste colectia de relicve arhitectonice. Din 1957, palatul a devenit Muzeul Brancovenesc, iar aici poti admira expozitii de pictura, sculpturi in lemn si piatra, carti rare si manuscrise vechi, obiecte de argint si broderii. Tot aici au loc evenimente culturale, spectacole, concerte si expozitii. Complexul de la Mogosoaia dispune si de un restaurant.
Palatul Mogosoaia se poate vizita tot timpul anului, in fiecare zi, de marti pana duminica, intre orele 10 - 20, in timpul verii, si 9 - 17, in timpul iernii. Lunea este inchis. Daca vrei sa vizitezi palatul, trebuie sa stii ca programul actual este de la 9:00 la 17:00. Incepand cu 1 mai, palatul va fi deschis publicului intre orele 10:00 – 18:00. Biletul de intrare costa 2 lei de persoana. Daca vrei sa filmezi sau sa faci fotografii se plateste o taxa de 15 lei pentru poze is 20 de lei pentru filmat. Mai mutle informatii puteti obtine la numarul de telefon 021.350.66.16.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu