luni, 22 martie 2010

21 MARTIE, ZIUA MONDIALA A PADURII

Ziua Mondiala a Padurii este sarbatorita in intreaga lume de peste 30 de ani. Acesta actiune are ca scop constientizarea importantei pe care o are AURUL VERDE pentru om si animale - sa traim in armonie untr-un mediu sanatos, cu aer curat.
Asadar, in cinstea acestei zile,copiii de la gradinita noastra au realizat numeroase machete cu materiale diverse.
"A înţelege natura înseamnă a înţelege viitorul, de a face ceva pentru salvarea naturii, atât de ameninţată azi, înseamnă a contribui la fericirea omenirii"( Eugen Popa)

Ziua Padurii - Planse de colorat
Ziua Padurii - Planse de colorat
Ziua Padurii - Planse de colorat
Ziua Padurii - Planse de colorat
Ziua Padurii - Planse de colorat
Ziua Padurii - Planse de colorat
Ziua Padurii - Planse de colorat

Dragi copii,

Sunt un copac foarte trist….În jurul meu văd numai veselie, toate florile au înflorit, păsările cântă…numai eu am crengile goale…Aş vrea să fiu primul copac înflorit ca să o pot impresiona pe Zâna Primăvara. Mă puteţi ajuta?


DACĂ PĂMÂNTUL AR PUTEA VORBI, ATUNCI NOI L-AM FACE SĂ PLÂNGĂ...
Gradinita Casa Fericirii 

2 comentarii:

 1. Ziua Padurii:

  - Padurea are un rol foarte important in pastrarea echilibrului din natura. Ea contribuie la improspatarea aerului, ofera adapost si hrana multor vietuitoare. Radacinile copacilor fixeaza solul, impiedicand alunecarile de teren. Lemnul este o materie prima de mare valoare. El este folosit in constructii, la fabricarea mobilei, a hartiei, a instrumentelor muzicale. Taierea necontrolata a padurilor duce la modificarea climei si face natura mai saraca. De aceea, anual, lucratorii forestieri planteaza puieti, completand golurile din paduri;

  - Taierea unui brad dureaza un minut, dar ca sa ajunga la maturitate bradului ii sunt necesari 60-80 de ani;

  - La plantarea unui hectar de padure se folosesc 8000 de puieti, iar pana la varsta de exploatare mai raman doar 600 de exemplare;

  - Un hectar de padure de conifere capteaza anual 50 tone de dioxid de carbon si elibereaza, in acelasi timp, 25-30 tone de oxigen.

  RăspundețiȘtergere
 2. Padurea are un rol foarte important in pastrarea echilibrului din natura. Ea contribuie la improspatarea aerului, ofera adapost si hrana multor vietuitoare. Radacinile copacilor fixeaza solul, impiedicand alunecarile de teren. Lemnul este o materie prima de mare valoare. El este folosit in constructii, la fabricarea mobilei, a hartiei, a instrumentelor muzicale. Taierea necontrolata a padurilor duce la modificarea climei si face natura mai saraca. De aceea, anual, lucratorii forestieri planteaza puieti, completand golurile din paduri.
  Taierea unui brad dureaza un minut, dar ca sa ajunga la maturitate bradului ii sunt necesari 60-80 de ani.
  La plantarea unui hectar de padure se folosesc 8000 de puieti, iar pana la varsta de exploatare mai raman doar 600 de exemplare.
  Un hectar de padure de conifere capteaza anual 50 tone de dioxid de carbon si elibereaza, in acelasi timp, 25-30 tone de oxigen.

  RăspundețiȘtergere