miercuri, 20 ianuarie 2010

ANIMALELE DIN DIFERITE COLTURI ALE LUMII


In gradinita CASA FERICIRII, educatoarele si copiii au deschis un nou proiect tematic: ANIMALELE DIN DIFERITE COLTURI ALE LUMII. Aceasta tema cuprinde urmatoarele subteme structurate pe saptamani: animale salbatice, animale domestice, animale din zonele calde ale Pamantului, animale de la Pol si animale de la noi din tara. Mult succes!


Insecte: Plansa de colorat
Insecte: Plansa de colorat

Insecte: Plansa de colorat


Insecte: Plansa de colorat

Insecte: Plansa de colorat

Insecte: Plansa de colorat

Insecte: Plansa de colorat

Insecte: Plansa de colorat

Gradinita Casa Fericirii

2 comentarii:

  1. Pe cale de disparitie: Balena albastră sau balena uriașă (Balaenoptera musculus) este cel mai mare mamifer care a trăit vreodată. Este cu atât mai surprinzător cu cât din multitudinea speciilor oferite hrană de ocean, aceasta se hrănește cu cele mai mici plante (fitoplancton) și cele mai mici organisme vii (zooplancton) hrană ce se numește plancton. Chiar dacă vânează în apele adânci, balena este obligată să iasă la suprafață pentru a lua aer. Aerul expirat îl elimină cu presiune, ce determină apariția unor jeturi de chiar șase metri înălțime.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe cale de disparitie: Ursul panda (Ailuropoda melanoleuca) este un mamifer de mărime medie. Ei nu întotdeauna au fost considerați urși, mulți cercetători considerându-i niște ratoni mari. Însă în urma unor teste genetice, ei au fost alăturați familiei Ursidae.
    Panda urias ce are blana patata in mod caracteristic alb cu negru, este una dintre cele mai timide si mai rare specii din lumea animalelor,insa in acelasi timp este si cel mai cunoscut mamifer din lume.

    URSUL PANDA este cunoscut si sub denumirea de ursul de bambus, hrana lor de baza fiind frunzele sau mugurii de bambus. Cu toate acestea, ei se hranesc si cu mamifere mici desii ele sunt foarte greu de prins mai ales ca ursul panda este un animal cu miscarii destul de greoaie. Atunci cand nu reusesc sa prinda, ei se hranesc cu bambus sau bulbi si radacini de plante, insa intr-o cantitate destul de mare insumand pana la 30 kg de hrana pe zi, ei pierzand cam 16 ore pe zi numai pentru a se hranii.
    Aceasta specie reprezinta un adevarat simbol al Chinei,motiv pentru care este o specie ocrotita prin lege, dar din pacate este pe cale de disparitie. In trecut,ursii panda ocupau o mare parte din teritoriile salbatice ale Chinei, putand fi intalnit in zonele cu altitudine de pana la 1400m, desii ei preferau zonele cu, clima blanda. In 2004 specialistii spuneau ca nu mai traiesc in libertate decat 1600 de exemplare, in prezent cateva grupuri traind in sud-vestul Chinei.

    RăspundețiȘtergere