joi, 8 octombrie 2009

Personalul gradinitei

O sa va prezentam pe scurt personalul nostru:
 • Director General: Ali Zivari
 • Director Educational: Mitroi Mihaela
 • Personal didactic: Vai Mariana, Neprea Georgiana, Nastase Andra, Magureanu Corina, Cioaca Elena, Banu Alina, Voinea Lidia, Fieraru Gabriela, Tiperciuc Ana, Zaharia Raluca, Zaharia Mihaela, Batrinca Ileana.
 • Medic pediatru: Dr. Sicoie Daniela
 • Psiholog: Enache Gabriela
 • Asistent Medical: Jderu Costina
 • Asistent manager: Amalia Nedelcu
 • Sofer: Dan Vuta
 • Ingrijitoare: Floroiu Georgeta si Stan Georgeta
 • Bucatarese: Dache Mihaela si Nastase Alexandra
Gradinita are avantajele ei
Poti fi tentat/a la inceput sa nu iti trimiti copilul la gradinita, deoarece ti-e teama ca nu se va descurca in societate, printre straini in lipsa ta si vei tinde sa o rogi pe bunica sa aiba grija de el. Dar daca pui in balanta beneficiile pe care le are copilul tau de pe urma frecventarii gradinitei si cele pe care le are de pe urma statului cu bunicii, talerul se va inclina net in favoarea gradinitei.
Iata cateva din avantajele gradinitei:
 • Copilul invata poezii si cantecele noi
 • Deprinde regulile de baza ale unei bune igiene
 • Incepe sa socializeze si sa se joace cu ceilalti copii
 • Face lectii pregatitoare pentru scoala si chiar invata limbi straine
 • Invata sa deseneze, sa picteze si sa modeleze plastilina
 • Se obisnuieste sa fie ordonat si ascultator
  Alice Nichita , Mihaela Mitroi: Mapa copilului - La gradinita cu Niculita 4-5 ani, partea I Editura: PARALELA 45 ( 2010 ) Colecţie: Hai sa invatam
   
  Mihaela Mitroi : Povestea unui copil sanatos
  Editura: ARAMIS ( 2007 )
  ISBN: 973-679-472-8

10 comentarii:

 1. Sunteti o echipa de profesionisti. Felicitari! Va multumesc pentru Mariuca mea!

  RăspundețiȘtergere
 2. Am o deosebita admiratie ptr cei care imi cresc copilul atat de frumos. Va multumesc, MC

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc din suflet pentru atentia acordata Ariadnei.

  RăspundețiȘtergere
 4. Baiatul meu,DENIZ este foarte fericit langa mamicile lui de la gradi!Este mare lucru cand copilul tau nu este langa tine si totusi il simti fericit si il stii in siguranta!Asta spune tot!MULTUMESC PE ACEASTA CALE DOAMNELOR VAI MARIANA SI NEPREA GEORGIANA!

  RăspundețiȘtergere
 5. PENTRU CELE MAI DRAGI DOAMNE MARIANA SI GEORGIANA,AM NUMAI CUVINTE FRUMOASE LA ADRESA LOR SI MULTA STIMA SI ADMIRATIE!VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU EFORTUL DEPUS SI GRIJA FATA DE BAIATUL MEU!VA PUPAM!

  RăspundețiȘtergere
 6. Va multumesc pentru tot ceea ce faceti! Sunteti extraordinari!!!
  Mirela Zivari

  RăspundețiȘtergere
 7. felicitari mariana esti o educatoare de nota 10 . sunt foarte multumita de educatia pe care a primito n.....a

  RăspundețiȘtergere
 8. Trimiterea copilului la gradinita este de natura sa aduca o serie de avantaje. Gradinita ofera multiple ocazii pentru dezvoltarea lui intelectuala, acumularea de noi cunostinte, dezvoltarea sociabilitatii, precum si pentru o dezvoltare fizica armonioasa, multumita programului de educatie fizica special adaptat etapelor de varsta si dirijat de un personal cu pregatire corespunzatoare.
  Unul dintre marile foloase ale gradinitei consta in prilejuirea incadrarii timpurii intr-o colectivitate organizata, cu randuielile ci bine precizate, ceea ce il familiarizeaza pe copil cu disciplina si il obisnuieste cu relatiile complexe care se stabilesc intre ei. In general, copiilor care au frecventat gradinita le va veni mai usor sa fie dezghetati cand vor trece pentru prima oara pragul scolii si sa se acomodeze cu cerintele atat de noi pentru ei ale vietii de scolar.
  Gradinita ridica insa si unele probleme care solicita atentia speciala a parintilor.
  Una dintre aceste probleme o reprezinta dificultatile de adaptare pe care le manifesta uneori copilul in primele saptamani de frecventare a gradinitei. In fond, aceste dificultati nu ies din cadrul firescului. In special pentru copilul care n-a fost obisnuit sa se joace cu alti copii, in parc sau in spatiile amenajate, primul contact cu ceilalti copii, ca si cu educatoarea, este capabil sa aiba un efect de soc asupra psihicului sau. Trebuie avut in vedere ca personalul gradinitei cunoaste aceste tulburari de adaptare, stie sa le depisteze la nevoie si actioneaza cu calm, blandete si multa rabdare, pentru a-l linisti pe copil, a-i castiga increderea si a afla de la el orice eventuale, nemultumiri sau pricini de neliniste. Aceste eforturi trebuie sustinute de parinti, primul lucru care trebuie facut este ca ei sa culeaga de la personalul gradinitei toate informatiile de care au nevoie spre a realiza o cat mai buna continuitate si concordanta intre regimul din colectivitate si cel de acasa. Copilul cu mici tulburari initiale de adaptare nu trebuie in nici un caz sa simta ca parintii sai au observat aceasta sau, mai rau, s-au alarmat. El trebuie incurajat sa povesteasca cum a fost la gradinita, ce jocuri a invatat, cum sunt ceilalti copii, ce i-a mai aratat educatoarea, iar totul sa decurga intr-o stare de buna dispozitie, fara semne de plictiseala sau oboseala din partea parintilor. In acest fel, totul va intra repede in ordine si copilul va merge la gradinita in continuare cu si mai multa placere.
  Parintii, oricat ar fi de ocupati, sunt datori sa se ingrijeasca cu cea mai mare atentie de cultivarea legaturilor afective cu copilul lor, sa-i asigure acestuia prezenta lor apropiata, plina de dragoste si de caldura. Cu conditia respectarii acestei indatoriri fundamentale, trimiterea la gradinita, dupa cum o confirma cercetarile intreprinse la noi in tara si in diferite alte parti ale lumii, nu ridica probleme sub raportul "frustrarii de afectivitate", nu genereaza efecte nefavorabile privind sanatatea mintala a copilului.

  RăspundețiȘtergere
 9. FELICITARI TUTUROR D-ELOR EDUCATOARE CARE AU GRIJA DE COPIII NOSTRI, II EDUCA SI FAC TOT POSIBILUL SA LE OFERE TOT CE E MAI BUN!

  RăspundețiȘtergere
 10. MARIANA,GEORGI,ALINUTA,AMELI,TINA,ELENA SI DNA DIRECTOARE VA TRIMIT MII DE MULTUMIRI SI O MULTIME DE PUPICI!

  RăspundețiȘtergere